Nieuwendijk straalt de rust en ruimte van de natuur uit. Het is een authentiek dorp met alle moderne voorzieningen binnen handbereik. Hof ter Waard ligt nabij de dorpskern, in de nieuwe wijk Westerhei. De straten in deze wijk zijn vernoemd naar appelsoorten.

Het charmante dorp Nieuwendijk ligt in de Brabantse gemeente Altena. U vestigt zich aan de rand van Nationaal Park De Biesbosch. Hier bent u omringd door een omvangrijk polderlandschap en zit u op een steenworp afstand van de Noordwaard Polder, een buffer en doorstroomgebied voor regenwater in de Biesbosch.

De gemeente Altena is een plattelandsgemeente met veel cultuurhistorische bezienswaardigheden, zoals de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en Kasteel Dussen. Nieuwendijk ligt aan de A27 ten zuidoosten van Dordrecht. De gemeente Altena heeft een groot deel van de Biesbosch binnen haar grenzen liggen, waar vaarliefhebbers, wandelaars en fietsers dus heerlijk aan hun trekken kunnen komen.

De levendige en vitale omgeving is uitnodigend en biedt alle voorzieningen op een steenworp afstand. Bent u sportief aangelegd dan kunt u terecht bij de vele lokale sportverenigingen in de buurt. In het winkelcentrum aan de Rijksweg kunt u voor uw dagelijkse boodschappen terecht in de supermarkt en bij de groenteboer en slager. Daarnaast treft u in Nieuwendijk diverse winkels, leuke cafés en een levendig dorpshuis. Ook is er een huisartsenpraktijk in het dorp gevestigd.

Nieuwendijk is omringd door groen en water, maar het is niet alleen groen en blauw dat de klok slaat. Wilt u cultuur snuiven, shoppen of lekker opgaan in de stadse drukte? Bezoek het trotse ’s-Hertogenbosch of de knusse vestigingsstad Gorinchem. Twee prachtige steden, beide met een uniek karakter en bekend om hun gezellige horeca, rijke historie en authentieke gebouwen. Over historie gesproken: wat dacht u van een fietstocht langs de uitgestrekte, Oude Hollandse Waterlinie?

Google Maps